Ruim 25 jaar De Schans

De Schans BV werd 25 jaar geleden, in 1994, opgericht door Reinoud van der Schans. Door met zijn eerste klanten om tafel te gaan, verzamelde Reinoud de wensen en criteria van hen. Op deze manier weet Reinoud bij aanvang al doeltreffend de behoeftes van de klant te bevredigen.

De Schans is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende machineleverancier onder stratenmakers, hoveniersbedrijven maar ook bouw- en constructiebedrijven. De klanten kunnen voor alle hulpstukken, van bouwmachine tot klein gereedschap, terecht bij De Schans BV.

Nu, ruim 25 jaar later, denkt De Schans BV nog altijd mee met de eindgebruiker en biedt ze een luisterend oor betreffende innovatieve verbeteringen. Zo houdt De Schans zich, na aanvraag van een klant, al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van het aanbod van elektrisch aangedreven machines. Ook Optimas draagt hier met de elektrische S19 aan bij.

In 2020 is De Schans BV gestart met een grote verbouwing van de bestaande gebouwen. Ook wordt  het totale haloppervlak met 200m²  vergroot. Er wordt gewerkt aan de vernieuwing van 300m² kantoren en de opslag wordt door onder andere verdiepingsvloeren met 1400m² uitgebreid. Ten slotte wordt er een 230m² grote showroom gerealiseerd en de bestaande hal van 1400m² wordt verhoogd en voorzien van een plat dak.  Met deze grote verbouwing staat De Schans BV weer klaar voor de toekomst.

Met de toekomst wordt mede bedoeld dat De Schans BV in januari 2021 start als Nederlandse Optimas importeur. Zuid- en West-Nederland, en een groot gedeelte van Gelderland behoren tot het rayon.

Optimas Maschinenfabrik bouwt machinale bestratingsklemmen en legmachines voor de wegenbouw. Volgens De Schans kan het bedrijf met het leveringsprogramma van Optimas een nog breder totaalpakket aanbieden voor de wegenbouw.

Naast de Knikmops minishovels en Optimas machines kunt u bij De Schans BV terecht voor al het materieel benodigd voor uw bestratings- en hovenierswerk. Onder andere verkoop en onderhoud van minigravers, rupsdumpers, motor-, accu,- en handgereedschap en trilplaten behoren ook tot de mogelijkheden van De Schans BV.