Invoegmachine Machines

Invoegmachine

Informatie

De Optimas-voegenvulmachine voor de bestratingsmachine is optimaal geschikt voor het inbrengen van voegmateriaal in voegen op middelgrote en grote bestrate oppervlakken.

“Alleen een volledig gevulde voeg brengt de krachten over van steen op steen, voorkomt dat de stenen gaan bewegen en houdt de bestrating elastisch”

De voegenvulmachine wordt met behulp van steekbouten in twee minuten aan de bestratingsmachine bevestigd, gereedschap is niet nodig. Door de enorme wendbaarheid van de bestratingsmachine kan het voegmateriaal ook in bochten en aan zijkanten nauwkeurig in de voegen worden ingebracht.

Het inbrengen van het voegmateriaal kan zowel droog als onder toevoeging van water (optioneel) gebeuren. Omdat, afhankelijk van het te vullen materiaal, het toevoegen van water vaak de beste resultaten geeft, biedt Optimas een waterwagen (1.000 liter) als extra uitrusting aan.

De drie overlappende en roterende gekruiste bezems zorgen ervoor dat de voegen volledig worden gevuld met voegmateriaal. Het voegmateriaal wordt regelrecht in de voegen “ingemasseerd”. Afhankelijk van de breedte en diepte van de voegen kan één persoon wel tot 300 m²/uur bereiken.

Voor een lange levensduur van het bestratingsoppervlak…

Door het reinigen van bestratingsoppervlakken met veegmachines wordt niet alleen los zand, maar ook altijd een deel van het voegmateriaal tussen de stenen verwijderd.

De Optimas-voegenvulmachine is ook uitermate geschikt om later de voegen bij te vullen met zand en split.

Lees meer

Specificaties Invoegmachine

Gewicht:
140 KG
Breedte:
1800 mm