Machinale Bestratingsklemmen

De Schans BV is leverancier van Probst bestratingsklemmen en de eenvoudige legklem geproduceerd door de Gebr. Geens. ( verder te noemen Geens klem ).

De Probst legklemmen hebben het type HVZ standaard, HVZ uni 1 en HVZ uni 2.
De HVZ standaard is de eenvoudige instapklem en is nieuw niet meer leverbaar.

De Probst HVZ uni 2 is de nieuwste hydraulische legklem van Probst.

De HVZ uni 2 is door ontwikkeld en de volgende voordelen op zijn voorganger de HVZ uni. Hoogwaardige materialen en een innovatief ontwerp hebben de HVZ-UNI-II lichter gemaakt tot 220 kg. De hoofdklemarm kan veel gemakkelijker worden versteld via een spindel met geïntegreerde veerconstructie in plaats van de vorige kettingcentreringsmethode. Aanzienlijk verhoogde klemkracht voor probleemloze verplaatsing van niet maatvaste straatstenen (3 x groter dan bij de HVZ-UNI). Nieuwe ophanging – zodat de klem rustiger en korter aan de machine hangt.Met de Probst. legklem is het mogelijk om de meest voorkomende aangeleverde machinale pakketten te verwerken. Zowel gebakken als beton klinkers kunnen verwerkt worden.

Technische gegevens:

Opening hoofdklem 580-1260 mm
Opening zijklemmen 960-1440 mm
Steendiktes 50-160 mm

Hydraulische legklem Probst HVZ uni

De Probst HVZ uni is een hydraulische legklem die aan de arm van een mini shovel of graafmachine bevestigd kan worden. Met de Probst legklem is het mogelijk om de meest voorkomende aangeleverde machinale pakketten te verwerken. Zowel gebakken als beton klinkers kunnen verwerkt worden. Omdat de klem standaard geleverd word met 4 slangen en het unieke messensysteem aan de slaglijsten, is de legklem zeer klemvast.

Met behulp van een stel-sleutel zijn de zij-slaglijsten traploos in breedte af te stellen op de machinale pakketten.

Door het 4 slangen systeem kan de klem altijd op de optimale druk werken.
Tevens is het ook nog mogelijk om de klem met een fase volgorde ventiel te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om toch maar met 4 slangen met een rotator er tussen in te werken.

Technische gegevens:

  • Opening hoofdklem : 600 – 1240 mm
  • Opening zijklemmen : 990 – 1480 mm
  • Eigen gewicht: 210 kg
  • Aandrijving : Hydraulisch
  • Max. werkdruk : 190 bar
  • Min. werkdruk : 90 bar
  • Draagkracht : 400 kg

Elleboogverband en keeper ( onder 45˚C )

tegel half steensverband:

Blokverband